Wat maakt een goede sparringpartner? 'Zorg dat je tactisch formuleert'

Wat maakt een goede sparringpartner? 'Zorg dat je tactisch formuleert'

Veel managementondersteuners hebben op LinkedIn staan dat ze een goede sparringpartner zijn. Maar: hoe word je een goede sparringpartner?

Trudy van den Brink en Elly Ooms volgden de training ‘Managementassistent als sparringpartner’ en vertellen hoe ze deze in de praktijk brengen.

“Ik heb in de training geleerd om met meer aandacht te luisteren en niet te snel met mijn oordeel of advies klaar te staan”, vertelt Trudy van den Brink, directieassistent bij zorg- en welzijnsorganisatie Combiwel. “Iedereen kon een case naar voren brengen. Samen dachten we na hoe we deze case het best konden oplossen. Zo werd het zichtbaar welke vragen je kunt stellen om tot de kern van het probleem te komen.”

Trudy vertelt dat de training er mede voor gezorgd heeft dat ze nu op een krachtigere manier met haar collega’s samenwerkt. “Door het gesprek aan te gaan, kom je samen tot een eindconclusie. Ik heb bovendien het gevoel dat ik daardoor serieuzer genomen wordt.”

Wijgevoel

Elly Ooms, medewerker business support bij NU.nl, is er tijdens de training achter gekomen dat ze veel dingen onbewust al goed doet. “Dat komt vooral omdat we een fijne cultuur binnen ons bedrijf hebben. Er heerst een wij-gevoel en we gaan op een gelijkwaardige manier met elkaar om. Daardoor voel ik me vrij om te zeggen wat ik vind.”

Als voorbeeld noemt Elly een manager die te laat komt tijdens een overleg. Ze kan dan tegen haar manager zeggen: ‘Je komt nu een kwartier te laat. Dat vind ik echt niet kunnen.’ “Mijn manager maakt daar weleens grapjes over”, vertelt ze. “Dan zegt hij: ‘Ik mag niet te laat komen, anders krijg ik op mijn donder van Elly.’”

Ook merkt Elly dat haar collega’s haar regelmatig vragen om mee te denken. “Ik werk al vijftien jaar voor dit bedrijf. Daardoor weet ik goed de weg binnen de organisatie en heb ik goodwill gekweekt. Collega’s vragen bijvoorbeeld weleens of het goed zou zijn om een andere collega uit te nodigen voor een bepaald overleg. Ik kan goed inschatten of dat passend is.”

Tactisch formuleren

Wat Elly nog kan verbeteren? “Ik heb geleerd dat ik meer tijd voor mezelf kan vragen, zonder dat het ten koste hoeft te gaan van mijn flexibiliteit”, zegt ze. “En ik heb geleerd om beter dóór te vragen wat de manager precies wil. Soms gaan gesprekken te snel. Dan zegt mijn manager bijvoorbeeld: ‘Plan even een overleg in.’ Ik moet dan vragen om concreter te zijn, bijvoorbeeld over wat hij wil bespreken.”

Welke tips Elly andere managementondersteuners zou willen geven? “Beter sparren is vooral: meer durven”, zegt ze. “Maar dat valt of staat wel met de goede relatie die je met je manager hebt. Een autoritaire manager schrikt af, waardoor je minder ruimte hebt om je mening te geven.” Daarnaast zegt ze: “Zorg dat je jouw vraag of opmerking tactisch formuleert. Anders komt het te direct over. Een goede formulering zorgt ervoor dat een kritische opmerking iets minder hard valt.”

Meer weten?

Download de brochure van de training ‘Managementassistent als sparringpartner’ of lees meer op de aanmeldpagina.

Onderdeel van de collectie

Sparren, meedenken en coachen

Wil je sparren met je manager en strategisch meedenken, dan moet je allereerst uit de actiemodus komen: observeren, nadenken, vragen stellen. Hier vind je alles over een goede grondhouding en groei naar je rol als sparringpartner en coach.

Personal assistant: krijg zelfinzicht en zet problemen om in kansen

Personal assistant: krijg zelfinzicht en zet problemen om in kansen

Kijk naar jezelf en leer van wat je ziet en voelt, adviseert trainer Gerry Ubels. Zij verzorgt de opleiding Personal Assistant.

De 5 meest gelezen artikelen van februari 2024

De 5 meest gelezen artikelen van februari 2024

Mis ze niet, de vijf meest aangeklikte artikelen van februari 2024! Over onder meer: gedeeld leiderschap, iemand inwerken op het secretariaat en...

Work on your skills! Doe mee aan ons onderzoek

Work on your skills! Doe mee aan ons onderzoek

We brengen graag de skills in kaart van de ondersteuner van nu - met jouw hulp!

Zo word je een strategisch gesprekspartner voor je manager

Zo word je een strategisch gesprekspartner voor je manager

Eerst denken, dan doen: het klinkt logisch, maar met een hoge werkdruk schiet je snel in de actiemodus. Hoe kun je in de waan van de dag toch...

Vijf vragen die je jezelf moet stellen halverwege jouw loopbaan

Vijf vragen die je jezelf moet stellen halverwege jouw loopbaan

Halverwege jouw loopbaan kan je worstelen met de onverwachte koers van jouw carrièrepad. Maar volgens deze experts is dit moment juist een goede...

Virtual assistant: profiel

Virtual assistant: profiel

De virtual assistant is in opkomst. De functie is niet alleen populair bij support professionals maar meer en meer bedrijven en ondernemers weten de...

Op afstand werken kost je een promotie

Op afstand werken kost je een promotie

Collega's die op afstand werken lopen grote kans benadeeld te worden bij promoties. Af en toe je gezicht laten zien, loont dus. Maar dat is niet...

Beste managers, deel het leiderschap met ondersteuners!

Beste managers, deel het leiderschap met ondersteuners!

Geen tijd voor je talenten, want 'de baas wil…'? Dat kan anders: met gedeeld leiderschap, waarbij het secretariaat aan het roer staat.