Gratis whitepaper: zo vergroot je jouw invloed binnen de organisatie

Gratis whitepaper: zo vergroot je jouw invloed binnen de organisatie

In de whitepaper 'De invloedrijke ondersteuner' leer je hoe je collega's coacht, hoe je een goede sparringpartner en een keiharde onderhandelaar wordt, en hoe je jezelf verkoopt binnen jouw organisatie.

Als managementondersteuner heb je veel meer invloed dan je misschien denkt. Jij bent immers de spil van de organisatie; zonder jou komen veel processen tot stilstand. Maar invloed uitoefenen gaat niet vanzelf.

Voel je je onvoldoende gezien of gehoord binnen de organisatie of afdeling? Of heb je veel meer in je mars dan je zelf laat zien? De dienstbare, zwijgzame secretaresse is niet meer van deze tijd. Tegenwoordig draait alles om het toevoegen van waarde. Dat doe je door jezelf zichtbaar te maken, advies te geven én invloed uit te oefenen.

In deze whitepaper leggen wij vier manieren uit om jouw invloed binnen de organisatie te vergroten:

  1. Coach je collega’s
  2. Word een goede sparringpartner
  3. Word een keiharde onderhandelaar
  4. Durf jezelf te verkopen

Vul hieronder je gegevens in en ontvang de gratis whitepaper direct in je inbox:

Meer gratis whitepapers

Productiever en veiliger (samen)werken met Microsoft Office 365: de whitepaper Microsoft Office en de assistent is specifiek voor de managementondersteuner geschreven.

Wat is agile werken nou eigenlijk? Hoe haal jij er als managementondersteuner voordeel uit? En wat hebben scrum en kanban met agile te maken? Lees de whitepaper Agile, scrum en kanban op het secretariaat.

Hoe breng je jouw huidige vaardigheden in kaart en kom je in de juiste mindset om ze verder te ontwikkelen? Focus je op jouw zwakke of juist jouw sterke punten? Hoe leer je nieuwe vaardigheden en voor welke valkuilen moet je oppassen? Download de whitepaper Van talent naar specialist.

Sparringpartner worden? Vermijd deze drie valkuilen

Sparringpartner worden? Vermijd deze drie valkuilen

De rol van sparringpartner is uitdagend en aantrekkelijk. Trainer Gunilla Blijsie vertelt welke drie valkuilen je moet vermijden.

Hoe bouw je een ideale zakelijke garderobe op?

Hoe bouw je een ideale zakelijke garderobe op?

Een ideale zakelijke garderobe bestaat uit onmisbare basics, maar heeft ook jouw kritische en uiterst persoonlijke oog nodig.

Sparren met je manager? Maak eerst even pas op de plaats

Sparren met je manager? Maak eerst even pas op de plaats

Vertaal de vraag van jouw manager niet te snel in een oplossing. Gedoseerde proactiviteit is een van de drie eigenschappen van een goede...

Zo style je de panterprint op kantoor

Zo style je de panterprint op kantoor

Bij de panterprint is de grens tussen classy en trashy dun. Maar met deze tips van imagostylist Berna de Jong tover je dit motief om tot een...

Zo word je een strategisch gesprekspartner voor je manager

Zo word je een strategisch gesprekspartner voor je manager

Eerst denken, dan doen: het klinkt logisch, maar met een hoge werkdruk schiet je snel in de actiemodus. Hoe kun je in de waan van de dag toch...

Dit is een met AI gegenereerde afbeelding. Foto Shutterstock

Collega's coachen: voorbeelden van coachende vragen

Vanuit de secretaresserol coachen? Die rol is je waarschijnlijk op het lijf geschreven. Er zijn veel raakvlakken tussen ondersteuners en coaches.

'Assistants moeten juist mínder ontzorgen', zegt deze expert

'Assistants moeten juist mínder ontzorgen', zegt deze expert

Ondersteuners die zo veel mogelijk taken uit handen willen nemen en ontzorgen, worden door Peter Vos teruggefloten. "Te solistisch werken is een...

Nóg meer taken erbij? Hiermee bewijs je hoe druk het secretariaat al is

Nóg meer taken erbij? Hiermee bewijs je hoe druk het secretariaat al...

Moet het serviceniveau van jouw secretariaat omhoog voor hetzelfde budget? Met een secretariaatsmodel praat je mee op managementniveau.