Workshopdagen: 5 tips van de redactie

In de voorjaarseditie van de Management Support Workshopdagen kun je kiezen uit 22 verschillende workshops. De redactie licht er vijf uit.

Na het succes van de vorige editie, en vanwege de aanhoudende coronamaatregelen, vinden ook de Management Support Workshopdagen op 30 maart en 1 april geheel online plaats.

Op deze dinsdag en donderdag kun je minimaal 1 en maximaal 4 workshops volgen uit een aanbod van 22. De redactie van Management Support is niet betrokken geweest bij de samenstelling van het programma, maar vindt vooral de volgende vijf workshops interessant genoeg om onder je aandacht te brengen.

1. Effectief beïnvloeden en bekwaam adviseren

In deze workshop leert trainer Marianne Smits je de zeven principes van effectief beïnvloeden. Deze helpen je om jouw invloed op het werk te vergroten en collega’s en managers mee te krijgen met jouw ideeën. Ben jij zoals zoveel andere ondersteuners op zoek naar manieren om een sparringpartner op niveau te worden, dan is dit een interessante workshop voor jou.

Lees hier meer over de workshop en meld je aan.

2. Schrijven met flair

Schrijftrainer Judith Winterkamp leert je in deze workshop om buiten de taalkundige lijntjes te kleuren. “Wat je ook schrijft: heb het lef om je eigen stijl te ontwikkelen en gebruik die flair”, aldus Judith. “Dan val je op. Dan wordt je tekst gelezen. Graag zelfs!” Je krijgt inzicht in jouw sterkte en zwakke tekstkwaliteiten en leert welke stijlmiddelen flair geven aan jouw teksten.

Lees hier meer over de workshop en meld je aan.

3. Emotionele intelligentie voor meer veerkracht

Emotionele intelligentie (EQ) laat zien welke aspecten van jouw gevoelsleven bepalend zijn voor goed en veerkrachtig functioneren, zowel in je werk als privé. In tegenstelling tot IQ is EQ te trainen, en dat is precies wat Jocelyn Rebbens doet in deze workshop. In deze twee uur legt ze de nadruk op luisteren naar en expressie geven aan emoties. Daarnaast onderzoek je welke emoties en activiteiten jou dagelijks helpen in het behoud van veerkracht en werkplezier.

Lees hier meer over de workshop en meld je aan.

4. Online coachvaardigheden voor de assistent

Met Kristine Ates als trainer ga je in deze workshop aan de slag met praktische coachtechnieken. Je gaat hier direct mee oefenen en ontdekt het resultaat ervan in jouw online communicatie. Hoe zorg je ervoor dat je goed contact met iemand behoudt? Hoe stel je de juiste vragen? Hoe peil je de motivatie voor gedane afspraken? Hoe kom je achter de vraag achter de vraag? In deze workshop komt dit allemaal aan bod.

Lees hier meer over de workshop en meld je aan.

5. Hou je energie in balans

Ken je het gevoel dat je enthousiast op je werkplek terugkomt nadat je een leuk, inspirerend gesprek hebt gehad? Of de andere kant: dat je leeggezogen bent na een vervelende vergadering? Trainer Gerry Ubels leert je te herkennen wat hierachter zit zodat je de juiste interventies kunt doen. Je leert hoe je omgaat met lastige situaties en negativiteit zonder dat jouw ‘bankrekening van energie’ wordt leeggeroofd.

Lees hier meer over de workshop en meld je aan.

Workshopdagen?

Op de Workshopdagen ben je op een stimulerende manier bezig met jouw vak. Je scherpt jouw vaardigheden aan en breidt jouw kennis uit door te sparren met de trainer en de andere deelnemers. Bezoek de website voor de programmering, praktische informatie en inschrijfmogelijkheden.

Dit vind je misschien ook interessant