Hoe kun je je focussen op de dingen die voor jou belangrijk zijn?

Misschien herken je het wel: je wilt graag met alle mails van je manager meelezen, een dag meelopen met een collega, een cursus volgen of gewoon wat meer tijd voor jezelf vrij maken. Maar hoe kun je je dan meer focussen op de dingen die voor jou belangrijk zijn?
Delen:

We gaan het je laten zien, met een glazen pot als metafoor voor de tijd die jij hebt om dingen in te doen. We gaan de pot vullen met keien, zand en kiezels.

De keien zijn de dingen die jij echt belangrijk vindt. Het zand zijn de andere kleine taken die ertoe doen. Zoals je telefoontjes, social media en e-mails. De kiezels zijn de taken die geen grote gevolgen hebben, als je ze niet uitvoert.

Als je niet eerst de grote keien in de pot doet, maar begint met het zand en kiezels, dan krijg je de grote keien er achteraf nooit meer in. Als je eerst het zand in de pot doet, is er geen ruimte voor de kiezels en de grote keien.

Hetzelfde geldt voor je leven. Als je al je tijd en energie besteedt aan de taken die je niet zo belangrijk vindt, zul je geen tijd meer hebben voor de dingen die wel voor jou belangrijk zijn. De crux is je agenda niet tot prioriteit te maken, maar je prioriteiten een plaats in je agenda te geven.

Veranderingen in het secretaressevak door Heleen Valkema

Heleen Valkema is een doelgerichte trainer met een grote gedrevenheid om de beginnende en ervaren secretaresses in Nederland op een hoger niveau te brengen. Heleen is oprichter van Secretarial Services. En op Springest verkozen tot Beste opleider van Nederland In 2017 en 2020.

In deze sessie heeft Heleen het uitvoerig over:

  • Wat is assertiviteit?
  • Wat is feedback?
  • Wat is proactief zijn?
  • Hoe kun je je meer focussen op de dingen die voor jou belangrijk zijn?

Doe mee aan deze gratis sessie

Dit platform is volledige kosteloos, een bedankje voor het mede mogelijk maken van beter vergaderen. Aangeboden door iBabs en Management Support.

Dit vind je misschien ook interessant