Sparren over jouw carrière: zó vind je die ene droombaan

Sparren over jouw carrière: zó vind je die ene droombaan

Demi van Halst, recruitmentcoördinator bij Loyens & Loeff, heeft een uitdagende en bevredigende carrière. Ze deelt haar ervaringen met het werken bij een advocatenkantoor en de waardevolle ondersteuning die ze ontving van Schoevers Professionals.

Demi van Halst startte haar carrière bij Loyens & Loeff als teamassistant en maakte onlangs de overstap naar recruitmentcoördinator. Ze vertelt: "Het is geweldig om te kunnen sparren over je carrière." Demi legt uit hoe haar passie voor organiseren en mensen helpen haar op dit pad bracht, en hoe Schoevers haar hierbij ondersteunde.

Toch studeerde Demi eerst Hotelmanagement. “Maar ik wilde er nog iets naast doen. Toen heb ik de Schoevers-opleiding HBO Officemanagement gekozen.” 

Intern benaderd 

Wat doet een recruitmentcoördinator? “Laten we beginnen met een spin in het web zijn, veel regelen en organiseren. Ik houd mij vooral bezig met projecten. Ik ben dus geen recruiter, maar ik organiseer bijvoorbeeld de introductiedag, help bij de employer brandingcampagne, onboarding van nieuwe collega’s, ik organiseer interne events en ga zo maar door.” 

Ze vervolgt: “De reden waarom ik deze stap heb gemaakt, is omdat ik nóg meer kan regelen en organiseren en ik meer met mensen bezig ben. Ik was eigenlijk niet op zoek naar een nieuwe uitdaging, want ik had het erg naar mijn zin als team assistant. Maar ik heb ooit een keer van een oud-stagebegeleider geleerd dat je altijd jouw wensen in een organisatie moet blijven uitspreken. Zodoende werd ik intern benaderd. Dit paste nog meer bij mij, daardoor was de beslissing snel gemaakt.” 

Wat deed ze in haar vorige functie als teamassistant op de praktijkgroep Real Estate? “Meetings inplannen, declaraties, verzorgen van correspondentie, agendabeheer, reizen boeken, postverwerking, bijhouden van dossiers, lunches organiseren, rapporten in elkaar zetten, eigenlijk alles wat met ondersteuning van de fee-earners te maken heeft. Dit is ook voor elke advocaat weer anders en dat spreek je met elkaar af.” 

Schoevers Professionals

Demi werd gematcht door Schoevers Professionals. “Ik kom uit Twente. Daar werkte ik na mijn Schoevers-opleiding bij een bedrijf dat niets met het supportprofessionalvak te maken had. Dit vond ik zonde en ik wilde ook iets gaan doen waar mijn hart lag: regelen en organiseren. Ik besloot toen Schoevers Professionals te benaderen om te kijken of ze mij konden helpen.” 

Ze is erg blij met de begeleiding die ze kreeg. “Schoevers Professionals heeft me geholpen door een profiel op te stellen en te kijken welke organisatie bij mij past. Ik had toen twee opties, ben bij beide organisaties op gesprek gegaan en ik koos uiteindelijk voor Loyens & Loeff. Hier had ik direct een goed gevoel. Ik werd warm onthaald en voelde mij direct thuis.” 

Werken op een advocatenkantoor 

Hoe is het om bij zo’n advocatenkantoor op de Zuidas te werken? “Ik vind het top, er werken veel jonge mensen, iets wat ik persoonlijk erg leuk en ook belangrijk vind” vertelt Demi. Het gevoel wat ik tijdens mijn sollicitatiegesprekken kreeg is gelukkig ook echt waargemaakt. En natuurlijk dat er doorgroeimogelijkheden zijn en er gekeken wordt naar je talenten is een mooie bijkomstigheid. Dat heb ik nu ervaren! Dat is niet bij elke organisatie zo.” 

Onmisbare eigenschappen voor de supportprofessional 

Wat ziet Demi zelf als haar sterkste punt? “Wat ik vaak te horen krijg van mijn collega’s is dat ik overzicht kan houden, hierdoor kan ik ook het werk verdelen en coördineren. Wel handig ook in mijn functie nu. Ik blijf rustig, ook onder druk. En wanneer collega’s naar mij toe komen om te vragen of ik met iets kan meekijken dan vind ik dat alleen maar leuk, want hierdoor komen we vaak samen tot een oplossing. Samenwerken is wel echt mijn ding!”

Welke eigenschappen zijn onmisbaar in dit vak? “Rustig blijven, overzicht houden en mensenkennis. Je moet goed kunnen aanvoelen hoe je iemand benadert of wat iemand nodig heeft. En dit ook durven vragen aan je collega’s is belangrijk. Zodra je uitspreekt naar elkaar wat de verwachtingen zijn, dan werkt dat toch net wat lekkerder.” 

Het vak is altijd in verandering, en dat vindt Demi alleen maar leuk. “Ik houd persoonlijk wel van een uitdaging en verandering, dit is voor mij ook belangrijk om scherp te blijven. Ik denk altijd: als er iets niet werkt, dan zoeken we wel weer (samen) naar een oplossing om het wel te laten slagen. Soms moet je in het diepe springen.” 

Dit artikel is gesponsord door Schoevers Professionals.

Toekomstbestendig blijven in het tijdperk van AI: jobcrafting helpt!

Toekomstbestendig blijven in het tijdperk van AI: jobcrafting helpt!

Jobcrafting maakt je baan niet alleen relevanter en interessanter, maar is ook cruciaal nu kunstmatige intelligentie steeds meer taken van...

Leer zien wanneer perfectie nodig of juist overbodig is

Leer zien wanneer perfectie nodig of juist overbodig is

Ben jij een perfectionist? Dan zit je jezelf vaak in de weg, ziet onze trainer Sanne Smid. Vergeet perfectionisme, is haar boodschap, en omarm...

Van HR-manager naar virtual assistant: Jolanda gooide het roer om

Van HR-manager naar virtual assistant: Jolanda gooide het roer om

Jolanda van Velsen wisselde haar kantoorbaan als HR-manager in voor het ondernemerschap van de virtual assistant. Dit is haar verhaal.

De riem: een veelzijdig accessoire

De riem: een veelzijdig accessoire

Als goed en representatief geklede professional mag je de riem niet verwaarlozen, betoogt imagostylist Berna de Jong. Drie tips om er modieus uit te...

Kledingdilemma's bij warm weer

Kledingdilemma's bij warm weer

Hoe blijf je koel in de zomerse hitte, maar ook representatief en professioneel gekleed? Imagostyliste Berna de Jong geeft advies.

Hoe is het om te werken als medisch secretaresse?

Hoe is het om te werken als medisch secretaresse?

Wil jij aan de slag bij een ziekenhuis? Een inkijkje in het dagelijkse werk van een medisch secretaresse.

Inschrijvingen gaan hard voor Event: AI als bondgenoot

Inschrijvingen gaan hard voor Event: AI als bondgenoot

Wacht niet te lang met inschrijven voor het Management Support Event 2024, want de aanmeldingen gaan hard. Inmiddels hebben bijna 200 assistants hun...

'Sparringpartner? Alleen met goede afspraken'

'Sparringpartner? Alleen met goede afspraken'

Steeds meer hoort de rol van sparringpartner in het takenpakket. 'Je moet lef hebben om van je te laten horen en het gesprek met je manager aan te...