nieuws

Neuro Linguïstisch Programmeren, wat heeft de secretaresse eraan?

Persoonlijke ontwikkeling

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is een eigentijdse methode om effectief te communiceren. NLP bevat praktisch bruikbare methoden en technieken voor het verbeteren van jouw communicatie en persoonlijk functioneren.

Neuro Linguïstisch Programmeren, wat heeft de secretaresse eraan?

NLP geeft inzicht in gedrag

NLP geeft je inzicht in de gedragspatronen van jezelf en die van anderen. Als je de patronen bij jezelf doorziet, heb je de keuze om het gedragspatroon te houden of te veranderen. Oefeningen helpen om een bepaald gedrag te veranderen. In je communicatie reageer je vervolgens anders op de ander, waardoor je ook weer een andere reactie terugkrijgt.

Je ontwikkelt ander gedrag

Kenmerkend voor NLP is dat het een model is voor bewustwording en flexibiliteit. Je ontwikkelt meerdere gedragsmogelijkheden om met een bepaalde situatie om te gaan. Het is een model om uit je bestaande denkkaders te treden en patronen te doorbreken, waardoor je effectiever wordt in communicatie en je doelen gemakkelijker bereikt.

Je verbetert de communicatie

NLP is ontstaan in een omgeving van psychologen en therapeuten en werd in de beginjaren vooral gebruikt als een nieuwe vorm van therapie. Geleidelijk aan drong het als communicatietechniek door in het onderwijs en in organisaties en inmiddels is het een beproefde en veel gebruikte methode om gedragspatronen te doorbreken en communicatie te verbeteren.

Meer lezen over NLP op Management Support?

NLP bevat meerdere praktische en bruikbare methoden en technieken voor het verbeteren van jouw communicatie en persoonlijk functioneren. Lees ook over:

  • NLP Communicatiemodel, waarin de basis van communicatie via NLP wordt uitgelegd.
  • Het metamodel, voor het uitvragen van informatie om de ander beter te begrijpen.
  • Het Miltonmodel dat inzicht geeft in het menselijke onbewuste, komt aan bod. Als laatste besteden we
  • Hoe je rapport opbouwt, een handige vaardigheid binnen NLP voor het maken van goed contact.

We hebben de artikelen uit deze serie voor je verzameld in een handige e-paper. Je kunt hem gratis aanvragen.

Zelf aan de slag met NLP?

Starten met NLP? Dan is de training POWERbrein voor de assistant ideaal. Hierin leer je hoe je brein werkt en wat NLP voor jou kan betekenen.

In de driedaagse training Managementassistent en NLP gaat Kristine Ates dieper in op de modellen die we in deze serie behandelen en laat ze je er ook mee oefenen. Daarnaast leert ze je ook hoe je het kunt gebruiken voor:

  • Feedback geven en ontvangen
  • De omgang met ‘lastige’ collega’s
  • Omgaan met emoties
  • Innerlijke conflicten en twijfelen en hoe je hiermee omgaat
Reageer op dit artikel