nieuws

Mrs, Miss of Ms? (update 2017)

Taal & Spelling

Hoe spreek je in een Engelse brief een vrouw aan: met Mrs, Miss of Ms? En moet er een punt achter die aanspreektitel? We zetten de juiste schrijfwijze op een rijtje.

Mrs, Miss of Ms? (update 2017)

Zakelijk

De beste keus is Ms, hoewel oudere getrouwde vrouwen soms een voorkeur hebben voor Mrs. Ms is heel gebruikelijk in de Verenigde Staten en wat minder in andere Engelssprekende landen.

Persoonlijk

Een getrouwde vrouw of een weduwe wordt aangesproken met Mrs (Mrs Jennifer Whitley). Ongetrouwde vrouwen kun je aanspreken met Miss (Miss Jennifer Whitley). Weet je niet of iemand getrouwd is, dan is Mrs de veiligste keus voor vrouwen boven de 60 jaar. Voor jongere vrouwen gebruik je in dat geval alleen de voor- en achternaam (Jennifer Whitley) of je spreekt haar aan met Ms.

Mrs, miss of ms

Al deze aanspreektitels worden zonder punt geschreven.

Meer Taaltips?

Volg dan bij Management Support de ééndaagse opleiding Kei in taal, een intensieve taaltraining waarin je alle regels van de Nederlandse spelling en grammatica op een rij zet.

Meer taal- en schrijftips vind je in de e-paper Schrijven met lef, die je gratis kunt aanvragen (pdf).

Je Engels aanscherpen

Wil jij communicatieve misverstanden voorkomen en je Engelse taalvaardigheid verder aanscherpen? Schrijf je dan in voor de training Zakelijk Engels.

Wat leer je?

  • Je kent de relevante verschillen op het gebied van correspondentie en telefoonetiquette
  • Je komt in het Engels net zo professioneel overkomt als in het Nederlands
  • Zowel de grammatica als de uitspraak komen aan bod

 

Reageer op dit artikel