nieuws

Mrs, Miss of Ms?

Taal & Spelling

Hoe spreek je in een Engelse brief een vrouw aan: met Mrs, Miss of Ms? En moet er een punt achter die aanspreektitel? We zetten de juiste schrijfwijze op een rijtje.

Mrs, Miss of Ms?

Zakelijk

De beste keus is Ms, hoewel oudere getrouwde vrouwen soms een voorkeur hebben voor Mrs. Ms is heel gebruikelijk in de Verenigde Staten en wat minder in andere Engelssprekende landen.

Persoonlijk

Een getrouwde vrouw of een weduwe wordt aangesproken met Mrs (Mrs Jennifer Whitley). Ongetrouwde vrouwen kun je aanspreken met Miss (Miss Jennifer Whitley). Weet je niet of iemand getrouwd is, dan is Mrs de veiligste keus voor vrouwen boven de 60 jaar. Voor jongere vrouwen gebruik je in dat geval alleen de voor- en achternaam (Jennifer Whitley) of je spreekt haar aan met Ms.

Mrs, miss of ms

Al deze aanspreektitels worden zonder punt geschreven in Britse spelling. In Amerika worden de titels vaak juist wel met een punt erachter geschreven. Let daarom op waar de brief of e-mail naartoe gaat, wat daarbij de juiste manier is.

Engelstalige e-mail

Ben je een Engelstalige e-mail aan het schrijven of heb je moeite met andere Engelse zinnen? Dan hebben we een geweldig artikel die je daarbij kan helpen. In het artikel zetten we alle bruikbare Engelse zinnen voor in een e-mail voor je op een rij.

Je Engels aanscherpen

Wil jij communicatieve misverstanden voorkomen en je Engelse taalvaardigheid verder aanscherpen? Schrijf je dan in voor de training Zakelijk Engels.

Meer artikelen voor een geweldige Engelse brief of mail:

Reageer op dit artikel