Vergaderen in rust? Organiseer een heisessie

Vergaderen in rust? Organiseer een heisessie

Heisessies zijn hip; ze vormen de ideale manier om de dagelijkse sleur te doorbreken! Hup, het kantoor uit en ontspannen vergaderen in een nieuwe, ongedwongen omgeving zonder prikkels. Toch hoef je niet per se de natuur in om de dagelijkse sleur te doorbreken. De heisessie kent vele varianten en kan op diverse plekken plaatsvinden.

De invloed van de omgeving op je medewerkers is groots; door ze een andere plek te bieden, zullen een hoop nieuwe, frisse ideeën ontstaan. Daarnaast biedt de heidag een perfecte kans om de banden binnen het team te versterken. Doordat onderwerpen buiten de bestaande (kantoor)kaders worden besproken, komen teamleden anders tot hun recht en kom je met elkaar tot andere inzichten. Door je team mee te nemen naar een nieuwe omgeving creëer je ruimte om tot vernieuwende oplossingen te komen voor complexe vraagstukken. Je doorbreekt de dagelijkse sleur en bestaande obstakels blijken makkelijk oplosbaar.

Doel van heisessie

Het doel van een heisessie is dus dat je met je team tot nieuwe inzichten komt, door dat je je buiten de regulieren kantoormuren begeeft. Kortom, een heisessie hoeft absoluut niet op de hei plaats te vinden. Een andere prikkelarme omgeving voldoet ook. Daarnaast kun je ervoor kiezen de bestaande kaders (nog) meer los te laten door een externe, objectieve, coach in te schakelen. Hij of zij kan onderwerpen vanuit een nieuw standpunt belichten. Hoe je je de sessie of het weekend ook invult, het belangrijkste element voor een geslaagde heidag, is dat de vergadering, workshop of brainstormsessie plaatsvindt op een plek die nieuw is en weinig afleiding biedt.

Vergaderen in het groen

Een heidag kent vele gradaties. Van vergaderen op een nieuwe plek tot het organiseren van een brainstormsessie of een workshop. En dat alles natuurlijk het liefst op een buitenlocatie. Niks heerlijker dan je vergadering verplaatsen naar een rustige plek, omgeven door bommen met een fris briesje. Logisch dus dat je jouw heisessie het liefst wilt laten plaatsvinden in de natuur. Echter, je wilt jouw gasten ook goed verzorgen, dus zijn goede bereikbaarheid en voorzieningen prettig.

Veenderhoeve heisessie
De Veenderhoeve.

Vergaderen op een hoeve

Vergaderen op een hoeve kan uitkomst bieden; je vindt er rust en privacy en kunt heerlijk landelijk genieten met alle faciliteiten binnen handbereik. Evenementenlocatie de Veenderhoeve biedt deze elementen; gelegen in het midden van Nederland en naast een treinstation is deze locatie vanuit het hele land goed te bereiken. Je vindt hier rust en privacy voor jouw evenement. Daarnaast heeft de locatie stijlvolle zalen en een riante tuin. En andere optie is Hoeve Sparrendam, door de landelijke ligging tussen weilanden en boomgaarden heeft u alle focus op uw zakelijke bijeenkomst. Sessies kunnen plaatsvinden tussen de fruitbomen met aansluitend een barbecue op het terras.

Heisessie in de stad

Verrassend: voor een goede heisessie hoef je de stad absoluut niet uit! Kies voor een evenementenlocatie met een prachtige tuin. Heerlijk buiten vergaderen tussen het groen, met alle gemakken van een binnenlocatie binnen handbereik. Een geweldige locatie voor een stadse heidag is het Het Spaansche Hof, gelegen in Den Haag. Deze locatie biedt een oase in de stad; een prachtige tuin met rust en voorzieningen. De locatie bevindt zich midden in de randstad maar dat vergeet je direct zodra je binnen bent!

De Werelt Lunteren Heisessie
De Werelt, Lunteren.

Regen? Geen zorgen!

Het leukste is natuurlijk als de heisessie heerlijk in de buitenlucht kan plaatsvinden, maar als het weer tegenzit is het fijn dat je het team (en de baas; want er zijn kosten gemaakt) niet hoeft teleur te stellen en het uitje toch door kan gaan. De Werelt is een locatie gelegen in de bossen van Lunteren met fantastische buitenopties. Maar ook bij regen, wind of hagel biedt deze locatie mogelijkheden. Zo zijn er verschillende grote zalen met een Werelds thema, die een prachtig uitzicht bieden om de bossen. Ideaal om ook met slecht weer het buitengevoel te beleven. Daarnaast kun je ervoor kiezen je heisessie meerdaags te maken; meer tijd betekent meer kans op mooi weer! De Werelt heeft 127 comfortabele hotelkamers waar je gasten kunnen overnachten. Daarnaast beschikt de locatie over alle faciliteiten zoals catering en hoogwaardige techniek om jouw heisessie comfortabel te laten verlopen.

Dit artikel is gesponsord door Next Venue

Lees meer over

Tien tips voor persoonlijke groei en ontwikkeling

Tien tips voor persoonlijke groei en ontwikkeling

Je wilt groeien als persoon en als professional. Heel goed! Maar hoe begin je? Trainer Karen Visser geeft haar tips voor een goede start.

Assistants tippen deze vijf podcasts - van vakgerelateerd tot keuvelen

Assistants tippen deze vijf podcasts - van vakgerelateerd tot keuvelen

Het merendeel van de assistants luistert weleens naar een podcast, blijkt uit onderzoek. Maar welke? Dit zijn de tips van onze lezers.

Dit hoort een VA per uur te verdienen

Dit hoort een VA per uur te verdienen

De uurtarieven voor een virtual assistants lopen erg uiteen. Maar wat is een schappelijk, maar ook terecht bedrag om te factureren? Ondernemersbank...

Met deze tips bezorg je leerlingen en starters een succesvolle stage

Met deze tips bezorg je leerlingen en starters een succesvolle stage

Hoe zorg je voor een succesvol inwerkproces, ofwel onboarding, van stagiairs op het secretariaat? Dit zijn de tips van experts.

Onderzoek: zo beïnvloeden toekomstige ontwikkelingen werkstress

Onderzoek: zo beïnvloeden toekomstige ontwikkelingen werkstress

Flexibele arbeidskrachten, werkende mantelzorgers en andere medewerkers lopen de komende jaren een verhoogd risico op uitval door werkstress. Een...

'Een goede virtual assistant is nog geen goede ondernemer'

'Een goede virtual assistant is nog geen goede ondernemer'

Werken als Virtual Assistant betekent meer keuzevrijheid over waar, wanneer en voor wie je werkt. Toch zet Marianne Sturman van Moneypenny daar een...

Hoe overtuig ik mijn manager om een training of event te volgen?

Hoe overtuig ik mijn manager om een training of event te volgen?

Het kan soms lastig zijn om een manager te overtuigen van het nut jou een training te laten volgen, of een event te bezoeken. Hoe zorg je ervoor dat...

Laat je outfit vóór jou werken

Laat je outfit vóór jou werken

Het loont om jezelf professioneel en representatief te kleden. Een positieve uitstraling en een verzorgd uiterlijk helpt je om succesvoller te zijn....