Podcast: Leefstijl, gezondheid, voeding en beweging

Podcast: Leefstijl, gezondheid, voeding en beweging

In de podcast 'Kom op jongens' geeft Karen Visser tips om productiever te werken. In deze aflevering interviewt Karen stress- en burnoutcoach Marian Witte.

"Het verschil tussen een goed team en een beter team zit hem in het slim omgaan met tijd, taken en energie", zegt Karen Visser. "Niet harder werken, maar anders en slimmer werken."

Karen, professional organizer en werkplektrainer (zie training Tijd-, taak- en energiemanagement), wil de luisteraars van haar podcast inspireren om op een andere manier te kijken naar werkstijlen en werkgewoonten. "Wat zou je anders kunnen doen? Welke praktische oplossingen zijn er om met meer plezier productief te werken, alleen en als team?"

Onderstaande aflevering van Karens podcast Kom op jongens heeft als titel ‘Over leefstijl, gezondheid, voeding en beweging’.

Karen: "Hoe werken voeding en slaap in op je energie? En hoe kun je lief voor jezelf zijn, anders dan met een lekkere zak chips op de bank te kruipen? Voor deze podcast interviewde ik Marian Witte, stress- en burnoutcoach bij NatuurVitaal, over leefstijl, gezondheid, voeding en beweging. Marian is expert in het leveren van maatwerk aan iedereen die wil weten hoe hij op een gezondere manier met zijn lijf kan omgaan. Van 'praatje poep' tot sporten - het komt voorbij in dit uitgebreide interview."

Luister de podcast:

Karen Visser

Karen Visser

trainer, auteur, organizer

Karen Visser is werkplektrainer, professional organizer en vaste auteur bij Management Support Magazine. Ze is lifehacker met een passie voor Het Nieuwe Werken en slimmer werken in het algemeen, voor alle professionals die met meer plezier productief willen zijn. Bekijk haar website New Broom.

Hoe een WorkLife Coach zorgt voor een ergonomisch paradijs

Hoe een WorkLife Coach zorgt voor een ergonomisch paradijs

Werknemers werken vaker thuis, op kantoor of verschillende locaties, wat uitdagingen met zich meebrengt op het gebied van ergonomie, gezondheid en veiligheid. Waar moet je op letten als officemanager? Tips van een WorkLife Coach om van een werkplek een ergonomisch paradijs te maken.

Hoe gangbaar is onbereikbaarheid buiten werktijd in Nederland?

Hoe gangbaar is onbereikbaarheid buiten werktijd in Nederland?

Het recht op onbereikbaarheid buiten werktijd is in Nederland niet expliciet wettelijk vastgelegd. Hoe onbereikbaar zijn Nederlandse werknemers eigenlijk buiten werktijd?

De kreeftentheorie van Yousri Moundour geldt ook voor ondersteuners. Foto: Cor Salverius

'Ongemak is een cadeautje' [video]

Je krijgt het liever niet van de Sint in je schoen, maar ongemak is volgens verandermanagementexpert Yousri Mandour een cadeau voor de assistant. Bekijk het korte video-interview met hem.

Onderzoek: 85 procent van assistants gebruikt AI

Onderzoek: 85 procent van assistants gebruikt AI

Het merendeel van assistants gebruikt al AI, maar de vraag naar scholing en waarborging van privacy is hoog bij de vakgroep.

Melding van grensoverschrijdend gedrag? Volg dit stappenplan

Melding van grensoverschrijdend gedrag? Volg dit stappenplan

Bewustwording rond ongewenst en grensoverschrijdend gedrag neemt toe. Want het kan overal gebeuren en daarom is het voor organisaties cruciaal om effectief te handelen. Dit stappenplan laat zien hoe om te gaan met meldingen.

Laat AI jouw routines overnemen, zodat jij je kunt richten op de echt leuke en complexe taken van het ondersteunen. Foto: Cor Salverius

Jim Stolze: AI is een supergereedschap

Wees niet bang voor AI, zegt techondernemer Jim Stolze. Laat het jouw routinematige werk overnemen, zodat jij meer voldoening uit je werk kunt halen.

Vijf tips om seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken

Vijf tips om seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken

Seksueel overschrijdend gedrag bespreekbaar maken op de werkvloer kan ongemakkelijk zijn. Misschien heb je wat aan deze adviezen van experts.

Ongewenst gedrag op het werk neemt licht toe

Ongewenst gedrag op het werk neemt licht toe

Ondanks overheidscampagnes lijkt ongewenst gedrag op de werkvloer niet af te nemen. Hoe komt dat?