Omgaan met tegenslagen volgens Olcay Gulsen

Omgaan met tegenslagen volgens Olcay Gulsen

Olcay Gulsen is binnenkort te zien bij Business on Stage. Deze businesswoman lanceerde 17 november een nieuwe lijn van Olcay Gulsen Beauty. Een interview met deze krachtige vrouw over haar hobbelige weg naar succes en hoe zij anderen wil inspireren met het starten van een eigen bedrijf.

Op zoek naar inspiratie om te starten met een eigen bedrijf, of om je huidige bedrijf naar een hoger niveau te tillen? Bij Business on stage krijgen bezoekers de kans om vragen te stellen aan doorgewinterde, spraakmakende ondernemers. Zo interviewt dagvoorzitter Niels Houtepen Supertrash oprichter Olcay Gulsen; die al een girlboss was voordat de term bestond.

Olcay zette het internationale modemerk Supertrash op, dat werd gedragen door sterren als Kim Kardashian en Victoria Beckham. In 2018 maakte ze echter bekend dat het modelabel failliet werd verklaard. Olcay vertelt eerlijk en vol zelfspot over haar weg naar de top, haar tegenslagen en wat andere ondernemers hiervan kunnen leren.

Falen en weer op staan

In 2018 ging Supertrash failliet, maar stoppen of opgeven is nooit een optie voor haar geweest. Zij is door haar jeugd een enorme strijder geworden en heeft helaas vroeg geleerd om snel te schakelen en door te gaan. Zelfs in noodsituaties. De meeste tegenslagen ziet zij als een hele waardevolle levensles. Maar ze geeft toe dat sommige tegenslagen echt onder je huid gaan zitten en je soms bang maken om weer risico’s te nemen.

Ze is en blijft echter een ondernemer, dus ze stortte zich op een nieuw avontuur. Olcay heeft de afgelopen negen maanden naast al haar tv-werk ook hard gewerkt aan een nieuwe lijn van Olcay Gulsen Beauty wat zij op 17 november 2019 lanceerde. “Het voelt als een nieuw begin in een totaal nieuwe branche, waar ik zo veel kan leren.”

Negativiteit heb je niks aan!

‘Ik heb echt de ruimte genomen om goed te denken over de afgelopen jaren en waar ik wel blij van werd. Mijn passie ligt in het ontwikkelen van producten en niet in het managen van tweehonderd personeelsleden. Ik werk nu alleen met freelancers omdat ik gelijkwaardigheid en verantwoordelijkheid prettig vind. Tegenslagen horen bij het leven en zijn waardevolle levenslessen als je niet blijft hangen in negativiteit.’

Privé is belangrijker geworden

‘Mijn grootste dieptepunt was het overlijden van mijn beste vriend en ex-vriend James Harris. Kort na het overlijden van James heb ik een groepsapp gemaakt en al mijn zussen uitgenodigd voor een roadtrip. Door het plotselinge overlijden van iemand die ik zo enorm lief heb, besefte ik dat ik altijd te druk was om met hem af te spreken. Dat mag me niet meer overkomen. Mijn zussen zijn mijn alles en ik wil graag meer tijd met ze doorbrengen en me niet altijd verschuilen achter mijn werk en de drukte.’

Haar zoektocht naar geluk

Haar succes heeft een grote rol gespeeld in haar zoektocht naar geluk. Zij koppelde succes direct aan geluk. Voor haar was het echt een “vitamineshot”. Zo heeft ze tot 2014 geen moment beseft dat dit juist een vlucht was in plaats van een oplossing. Nu ze dat wel beseft, is ze eigenlijk veel gelukkiger dan haar zogenaamde succesvolle periode. Ze is in balans en wil graag slagen, maar wel op een gezonde manier en met de juiste motivatie.

Op 9 december 2019 is Olcay te zien bijBusiness on stage. Scoor je kaarten hier!

Dit artikel is gesponsord door Sprekersbureau Quality Bookings

Lees meer over

Sparren met je manager? Maak eerst even pas op de plaats

Sparren met je manager? Maak eerst even pas op de plaats

Vertaal de vraag van jouw manager niet te snel in een oplossing. Gedoseerde proactiviteit is een van de drie eigenschappen van een goede...

'Het is heel belangrijk dat je kunt schakelen'

'Het is heel belangrijk dat je kunt schakelen'

Carola Oorschot houdt van aanpakken. Zij is een ambitieuze officemanager bij Rijkswaterstaat en HSP-coach. 'Half werk, is geen werk'.

Keuzestress de baas: 3 handvatten

Keuzestress de baas: 3 handvatten

Hoe kun je optimaal keuzes maken zonder het gevoel tijdsdruk te ervaren? Onze trainer en psycholoog Lisette Dragt geeft drie adviezen om dit voor...

Early adopters

Early adopters

Aan alle lezers van Management Support; de regelmatige bezoekers, de vaste abonnees, de sociale reageerders en onze trouwe ambassadeurs. Vandaag is...

Tien tips voor persoonlijke groei en ontwikkeling

Tien tips voor persoonlijke groei en ontwikkeling

Je wilt groeien als persoon en als professional. Heel goed! Maar hoe begin je? Trainer Karen Visser geeft haar tips voor een goede start.

Assistants tippen deze vijf podcasts - van vakgerelateerd tot keuvelen

Assistants tippen deze vijf podcasts - van vakgerelateerd tot keuvelen

Het merendeel van de assistants luistert weleens naar een podcast, blijkt uit onderzoek. Maar welke? Dit zijn de tips van onze lezers.

Dit hoort een VA per uur te verdienen

Dit hoort een VA per uur te verdienen

De uurtarieven voor een virtual assistants lopen erg uiteen. Maar wat is een schappelijk, maar ook terecht bedrag om te factureren? Ondernemersbank...

Met deze tips bezorg je leerlingen en starters een succesvolle stage

Met deze tips bezorg je leerlingen en starters een succesvolle stage

Hoe zorg je voor een succesvol inwerkproces, ofwel onboarding, van stagiairs op het secretariaat? Dit zijn de tips van experts.