Carrièreswitch? Deze oud-ondersteuners gingen je voor

Carrièreswitch? Deze oud-ondersteuners gingen je voor

Is een carrièreswitch iets voor jou? In het nieuwe Management Support Magazine lees je over de ervaringen en tips van drie oud-ondersteuners en een gedragspsycholoog.

Een carrièreswitch is niet voor iedereen. “Er kunnen veel redenen zijn waarom mensen wel of geen carrièreswitch maken”, zegt gedragspsycholoog en perfectionismecoach Chantal van der Leest. “Optimisten zullen sneller een overstap aandurven, omdat ze vertrouwen op een goede afloop. Scoor je in een persoonlijkheidstest hoog op neuroticisme, dan ben je juist minder geneigd om risico te nemen. Maar er zijn natuurlijk meer factoren die meespelen. Is jouw gezin afhankelijk van jouw inkomen? Heb je een vangnet voor als de switch niet goed uitpakt? En overweeg je een switch omdat het je leuk lijkt, of omdat er geen plek meer voor je is in jouw organisatie of zelfs je hele beroep?”

Fréderique Benard-Hazen, Liesbeth Schagen en Ellen van Kuijk gingen er wél voor. Wat zijn hun nieuwe beroepen, wat moesten ze doen om de switch te maken, en zijn ze nu gelukkiger?

Je leest het in het nieuwe Management Support Magazine, dat op 14 juni uitkomt. Probeer het abonnement nu twee maanden gratis!