Best gelezen artikelen van januari 2023

Best gelezen artikelen van januari 2023

Sommige artikelen ontsnappen aan je aandacht. Geen paniek! Wij zetten de meest gelezen artikelen van afgelopen januari op een rij.

1. Hoe snel verandert het secretaressevak? ‘Als de kikker in de pan’

Vinden managementondersteuners de veranderingen in hun vak snel gaan? We vroegen het aan vrouwen die al decennia bij dezelfde organisatie werken.

verandering

2. 3 breintips om jezelf aan het leren te zetten

Hoe help je jouw brein om tijd te maken voor verdieping, zoals die training of dat boek waar je maar niet aan toekomt? Chantal van den Berg, expert in neurowetenschap, geeft drie tips.

Chantal van den Berg
Chantal van den Berg. Foto: Eddie Mol

3. Met deze 10 tips werk je beter samen met hoogsensitieve collega’s

Hoogsensitieve mensen zijn waardevolle toevoegingen aan ieder team. Word je dus bewuster van hun bijdrage, adviseert psycholoog Gerda Bos.

Zo werk je samen met (hoog)sensitieve collega's.
Samenwerken lukt alleen als je samen, werkt. Foto Rawpixel / Shutterstock

4. ‘Hoe verminder ik mijn werklast?’ Adviezen van collega’s en experts

Een PA mailde: “Ik heb een zwaar takenpakket en maak werkweken van 50 uur. Wat kan ik doen om de werklast te verminderen?” We legden haar vraag voor aan de leden van onze LinkedIn-groep. Dit zijn hun adviezen.

werklast

5. 15 handige toetsencombinaties in Excel

Met kennis van toetsencombinaties kun je veel tijd besparen, zo ook met Excel. Vijftien handige sneltoetsen voor het spreadsheetprogramma van Microsoft.

excel
Vera Bot

Vera Bot

Hoofdredacteur Management Support

Vera Bot is hoofdredacteur van Management Support Magazine en manager van de online content op managementsupport.nl en de verspreiding ervan via social media kanalen.